Formatge Artesà Mascançà

Formatge Artesà Mascançà

Avui els nostres petits i exigents comensals, han menjat macarrons ecològics de KAMUT a la napolitana amb formatge “Mascançà”. Aquest és un producte elaborat artesanalment a l’obrador de la  família Camps situat a la petita població del Palau d’Anglesola.

Per tal de mantenir  millor totes les seves propietats l’han ratllat els nostres cuiners a la cuina central.

El formatge “Mascançà”, és un formatge semi curat de llet de vaca pasteuritzada i de pell rentada. Necessita un temps de curació de entre 30 i 60 dies

El nom “Mascançà”, fa referència a l’antic nom de la comarca del Pla d’Urgell, quan aquestes contrades eren governades pels Comtes d’Urgell. Encara a dia d’avui no s’ha trobat cap escut ni insígnia representativa de “Mascançà”.

Aquests formatges s’elaboren amb llet tan sols refredada, és a dir, llet sense modificar-ne l’estructura.

Tot seguit es sotmet a una pasteurització baixa a 65º durant 30 minuts. Aquest tipus de pasteurització permet eliminar els bacteris nocius per a la nostra salut, sense destruir-ne la seva estructura molecular (en les pasteuritzacions UHT es sotmet la llet a 120º, i es modifica tota la seva  estructura).

Amb la pasteurització a baixa temperatura conservem les bactèries termòfiles beneficioses per al nostre organisme.

Consumint aquests aliments, obtenim una bona font de calci (5,170 mg/kg).

En la seva maduració transformen la lactosa (cada cop en més estudis es confirma que pot augmentar la mucositat) en àcid làctic.

No Comments

Leave a Comment